Κάντε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας να “ανθίσει”!

δημιουργικότητα των παιδιών

Τα περισσότερα παιδιά, αντιμετωπίζουν μικρή δυσκολία στον τρόπο που θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και πολλές μητέρες που θα πρέπει να καθαρίσουν τους μαρκαδόρους από τους φρεσκοβαμμένους τοίχους! Παρέχοντας στα παιδιά παιχνίδια που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους, ενισχύετε και τη φαντασία τους.

Η δημιουργικότητα δεν αφορά μόνο την τέχνη και μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Παρακάτω σας αναφέρουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Παιχνίδια κατασκευών

Τα τουβλάκια κάθε είδους είναι κατάλληλα για τα παιδιά όλων των ηλικιών και τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν με αυτά οτιδήποτε φανταστούν. Τα παιχνίδια Legos επιτρέπουν στα παιδιά να κατασκευάσουν ανθεκτικά “αριστουργήματα”. Είναι όμως σημαντικό να προτιμάτε αυτά που αποτελούνται από μεγάλα κομμάτια, για παιδιά που συνεχίζουν να βάζουν στο στόμα τους πράγματα.

Δημιουργικά παιχνίδια

Η ζωγραφική είναι αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους μικρούς καλλιτέχνες, δίνοντας τους παιχνίδια που τους βοηθούν να εκφράσουν αυτά που νιώθουν. Μαρκαδόροι, μαγνητικοί πίνακες, δακτυλομπογιές είναι μερικά από τα παιχνίδια που ευνοούν την ανάπτυξη φαντασίας των παιδιών…

Μουσικά παιχνίδια

Η μουσική είναι ένα υπέροχο “μέσο” μάθησης για τα παιδιά και είναι ακόμη καλύτερο όταν τα ίδια τα παιδιά παράγουν τη μουσική κι όχι απλά την ακούνε! Μπορείτε να βρείτε ανθεκτικά μουσικά παιχνίδια, ακόμη και για τους πολύ μικρούς σε ηλικία “μουσικούς”. Τα παιδιά λατρεύουν τα ξυλόφωνα, τα ταμπουρίνα, τις φλογέρες και τις μαρακές. Αν το παιδί σας μεγαλώνοντας, εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για κάποιο μουσικό όργανο, θα ήταν πολύ ωφέλιμο να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα.

Τα παιδιά που τους αρέσει να τραγουδούν, θα απολάμβαναν ένα παιχνίδι Καραόκε! Υπάρχουν επίσης πολλά μικρόφωνα που δημιουργούν πολλά ηχητικά εφέ και ενισχύουν έτσι τη δημιουργικότητα των παιδιών.