Εργαστήρια Θεάτρου & Μουσικής

Screen Shot 2013-09-10 at 12.29.14 PM

“Εργαστήρια Θεάτρου & Μουσικής”

Έξυπνα ομαδικά προγράμματα που σκοπό έχουν την διασκέδαση των παιδιών ενώ παράλληλα βοηθούν να ανακαλύψουν τα χαρίσματα, τις κλίσεις και τις ικανότητές τους. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο ikid Καματερού.

Ζητήστε ΠληροφορίεςScreen Shot 2013-08-21 at 4.55.32 PMΤα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική:
μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο, γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα.

Επίσης η μουσική βοηθά:
να αναπτύσσουν γρηγορότερα τις φυσικές, πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Τέλος η μουσική βοηθά τα παιδιά:
να μαθαίνουν την ομαδική δουλειά και να κινούνται ευέλικτα και με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται η επιτυχία του συνόλου και του ατόμου.

Τα οφέλη της μουσικής

στην ανάπτυξη του παιδιού είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι γονείς, ώστε να πιστέψουν και οι ίδιοι για την αξία και την προτεραιότητα αυτής της βασικής τέχνης. 

Θα κάνουμε ένα διαφορετικό μάθημα. Θα γνωρίσουμε τις μουσικές του κόσμου, θα φτιάξουμε όργανα, θα μάθουμε τους σημαντικούς συνθέτες και θα ταξιδέψουμε σε μελωδικά μονοπάτια.Τα οφέλη του θεάτρου

Ένα παιχνίδι με κανόνες αλλά κυρίως με στόχο. Ο στόχος είναι τόσο ξεκάθαρος όσο και περίπλοκος: Κοινωνική, Νοητική, Ψυχολογική, Συναισθηματική ανάπτυξη και Καλλιτεχνική καλλιέργεια.

Μέσα από τους ρόλους και τις καταστάσεις που το παιδί βιώνει μέσα από αυτό το «παιχνίδι», έρχεται σε επαφή όχι μόνο με το διαφορετικό, αλλά και με πολιτισμούς, ήθη και παραδόσεις, μεγάλα καλλιτεχνικά και ιστορικά επιτεύγματα, έναν άλλο κόσμο που δεν θα μπορούσε αλλιώς να βιώσει και γιατί όχι, να καταλάβει.

Screen Shot 2013-08-21 at 4.55.32 PMΣτόχοι του προγράμματος:
βοηθά το παιδί να κατανοήσει την κοινωνία και την διαστρωμάτωσή της, την διαφορετικότητα.

Επίσης το βοηθά:
να ωριμάσει και να γνωρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Τέλος του δείχνει το δρόμο:
να κατακτήσει το θέατρο όχι μόνο σαν εργαλείο κοινωνικής ενσωμάτωσης, αλλά και ως καλλιτεχνικό γεγονός.


Ο Πλάτωνας έλεγε: “Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.”

Νεφέλη Καρούκη
Υπεύθυνη Εργαστηρίων